Fundusscreening bij diabetespatiënten van Medisch Spectrum Twente

Oogonderzoek bij diabetespatienten

Meer informatie

Oogzorgcentrum Twente heeft een samenwerking met het Medisch Spectrum Twente (MST). In deze samenwerking is afgesproken dat patiënten die in het MST onder controle staan voor hun diabetes de noodzakelijke oogheelkundige controle krijgen bij Oogzorgcentrum Twente.

In het verleden moest de diabetes patiënt die onder controle staat van de internist op de polikliniek oogheelkunde in het MST worden gezien. Tegenwoordig kan deze controle bij Oogzorgcentrum Twente worden uitgevoerd, tenzij de oogarts of de internist anders aangeeft. Door afgebakende oogheelkundige zorg buiten het ziekenhuis te laten plaats vinden (naar de anderhalve lijnsoogzorg) ontlasten wij de poli oogheelkunde. Door deze manier van samenwerken zorgen wij in de regio voor een mooie subsitutie van oorgzorg en voor een fijne en goede onderlinge samenwerking.

Fundusscreening

Tijdens deze controle bestaat de kans dat er diagnostische oogdruppels worden gebruikt. Indien er druppels worden toegepast is de kans groot dat u tijdelijk minder goed gaat zien (ca. 2 uur). Deze druppels zijn nodig om het oog van de binnenkant goed te kunnen onderzoeken. Mocht u met de auto komen raden wij u aan dat u zich laat rijden. Neemt u ook een zonnebril mee. Dit verzacht de klachten van overmatige inval van licht. De bevinden worden direct vastgelegd in het softwaresysteem van het ziekenhuis waardoor deze direct inzichtelijk is voor zowel de oogarts als de internist.  

Het onderzoek vindt op dit moment alleen plaats op onze locatie in Enschede.

Heeft u vragen over de fundusscreening of wilt u een afspraak verzetten ? Neemt u dan contact op met de polikliniek Oogheelkunde van het Medisch Spectrum Twente, bereikbaar op telefoonnummer 053 487 27 30.

Afspraak maken

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.