Oogheelkundig onderzoek op aanvraag van uw huisarts

Vergoede oogzorg (Geen eigen risico!)

Meer informatie

Patiënten met oogheelkundige klachten kunnen worden verwezen door hun huisarts naar Oogzorgcentrum Twente. Dit met als doel u op korte termijn te kunnen zien en om de oogarts te ontlasten.

Dit bezoek wordt volledig vergoed en en heeft geen invloed op uw eigen risico bij de zorgverkering. Een verwijzing van een huisarts is wel noodzakelijk.

Wanneer u een oogheelkundige klacht heeft en uw opticien kan u niet verder helpen neemt u dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts heeft de mogelijkheid te verwijzen naar OZCT waarna u op een korte termijn bij ons terecht kunt voor een oogheelkundig onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek zal de uitslag met u besproken worden en indien noodzakelijk zal een eventuele verwijzing naar een oogarts geregeld worden door OZCT.

Onze optometristen zijn allen klinisch geschoold. Dit betekent dat ze jarenlang ervaring hebben opgedaan in het ziekenhuis of nog deels werkzaam zijn in het ziekenhuis.

Voordat de optometrist start met het onderzoeken van uw ogen, stelt deze eerst een aantal vragen over de gezondheid van uw ogen en eventuele oogklachten. Daarnaast vraagt de optometrist door over uw algemene gezondheid, werkomstandigheden, levensstijl en of er oogheelkundige afwijkingen voorkomen in de familie. Ook wil een optometrist graag weten of u een bril of contactlenzen draagt. Daarom is het goed om uw gegevens van bril en/of lenzen samen met een medicatielijst mee te nemen naar het onderzoek.

De optometrist zal een uitgebreid oogheelkundig onderzoek verrichten en verschillende testen uitvoeren. De mogelijkheid bestaat dat er tijdens het onderzoek druppels worden gebruikt. Indien er druppels worden toegepast is de kans groot dat u tijdelijk minder goed gaat zien (ca. 2 uur). Deze druppels zijn nodig om het oog van de binnenkant goed te kunnen onderzoeken. Mocht u met de auto komen raden wij u aan dat u zich laat rijden en neemt u een zonnebril mee.

Neemt u één dag na uw bezoek aan uw huisarts contact met ons op om een afspraak te maken. Wanneer u het secretariaat telefonisch niet kan bereiken bestaat er altijd de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken of een mail te sturen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Afspraak maken

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.